StoryEditor
Trendputoholičari, idemo!

Vodimo vas u najpoznatije svjetske muzeje, bez opasnosti od zaraze! Odmorite se na trenutak od vijesti o ‘koroni‘, spremite se, krećemo...

16. ožujka 2020. - 12:18

Imamo dobru vijest za sve zaljubljenike u daljine koji su morali otkazati svoja putovanja. Nije sve propalo. Doduše jest putovanje koje ste planirali, ali imamo umjetničku poslasticu za sve one već lagano koje svrbe tabani. Naime, neki od najvažnijih svjetskih muzeja su iskoristili mogućnosti koje nam pružaju moderne tehnologije, i omogućili da trenutno najznačajnije muzejske postave obiđemo virtualno.
Čak 60 muzeja je virtualno otvorilo svoja vrata a na ovom linku možete provjeriti i koja.

Nama se najviše svidjelo ovih pet:

British Museum, London
Ovaj ikonski muzej se nalazi u srcu Londona i sada dopušta virtualnim posjetiteljima da vide drevni Rosetta Stone i egipatske mumije. Možete naći na stotine artefakata na njihovim stranicama.

Musée d’Orsay, Pariz
U ovom muzeju možete prošetati po galeriji koja ima na desetke poznatih radova umjetnika i izloženi su radovi Moneta, Cezannea i Gaguina... Zvuči dobro, zar ne? Evo i link!

Van Gogh Museum, Amsterdam
Ovdje možete naći najveću kolekciju radova Vincenta Van Gogha, koja uključuje 200 slika, 500 crteža i preko 750 pisama. 

Ermitraž, Sankt Peterburg
Jedan od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih i kulturno-povijesnih muzeja na svijetu nudi raznoliku paletu umjetnosti i artefakata (više od 3 milijuna primjeraka) iz svih krajeva svijeta od drevnog Egipta, pa sve do početka 20. stoljeća u Europi. Obići ga možete uz pomoć ovog linka

MoMA, New York
Muzej moderne umjetnosti u New Yorku sam po sebi je institucija koja je odgovorna za razvoj i kolekciju modernih umjetničkih djela, a često ga ističu kao najutjecajniji muzej moderne umjetnosti u svijetu. Njegova kolekcija predstavlja nenadmašan presjek moderne i suvrmene svjetske umjetnosti uključujući djela arhitekture, dizajna, crteže, slike, skulpture, fotografije, grafike, ilustrirane knjige, ali i filmove i elektroničke medije. Ovdje ga možete istražiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 03:03