StoryEditor
Trendtear‘n‘share

Uništit ćemo vam dijetu: slavni kuhar zaludio sljedbenike nevjerojatno ‘gulozim‘ receptom za pečeni sir s mekanim bublicama, probajte mu odoljeti!

28. svibnja 2020. - 12:14
Shutterstock

Lito ide, mala? Mali? Ništa? Odlično, imamo recept baš za takve kao što ste vi. Mi. Jamie Oliver. Bar 380 tisuća njegovih pratitelja. Jer baš svi oni su potpuno raspamećeni idejom koju je slavni kuhar objavio na svom instagramu. Nakon ovoga neće vam pasti napamet izjave poput 'Ajme, kruha mi je više preko glave'.

Jamie je podijelio recept za mekane bublice - okej, ne'š ti novosti - ali njegove idu u paru s pečenim camembertom. Sve je to lijepo i efektno prezentirano, ma tko se ne bi mašio...

Fotografije govore tisuću riječi pa ćemo se ovdje zaustaviti i riječ prepustiti Jamievoj objavi. Uputstva ćete naći u nastavku. Mi idemo pristaviti kvasac...

'Tear'n'share' bublice s pečenim camembertom

800 grama brašna plus još malo za posipanje

vrećica instant kvasca

žličica soli

3 okrugla camembert sira od po 250 grama

par grančica ružmarina

3 režnja češnjaka

malo maslinovog ulja

sol, papar

Stavite brašno, kvasac i sol u blender pa postupno dodajte oko 500 mililitara mlake vode. 'Pulsirajte' blender nekoliko puta, dok se ne stvori tijesto. U nedostatku blendera poslužite se ručnim mikserom.

Tijesto ostavite da se diže oko sat i 30 minuta, dok se ne udvostruči. Sir izvadite iz drvene kutije.

Rukama oblikujte kuglice i poslažite ih oko kutije od sira. Prekrijte sve vlažnom krpom i ostavite da se bublice dižu oko sat vremena.

Sir vratite u kutiju, pa mu skinite koru s vrha. Po želji, zabodite u njega grančice ružmarina i komadiće češnjaka. Ružmarin rasporedite i među bublicama.

Nakapajte sir i bublice maslinovim uljem te pospite solju i paprom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 01:28