StoryEditor
Trendšou program

Tražite balzam za napaćenu dušu? Ovaj blesavi reality show jamči hitan popravak raspoloženja: provjerite zašto svi viču ‘Nailed it!‘, mi jesmo

Piše Tea Sumić Miletić
16. travnja 2020. - 15:39
Shutterstock

'Topli šećerni balzam za naše napaćene duše', točno tim riječima počastili su kritičari Netflixov urnebesni reality Naild it!, čija se četvrta sezona, kako prikladno, počela prikazivati baš par dana prije karantenskog Uskrsa. Ne sramim vam se priznati da sam jedan od obožavatelja potpuno blesavog kuharskog realityja, formata kojeg na domaćim televizijama uspješno izbjegavam od kad nema Masterchefa. Što se mene tiče, vrijedi 3,2,1 - bježi. Ali ovo je - eto baš prave riječi - show.

Zakačila sam se još prije ljeta, a kupili su me impresivni slatkiši, jadi neukih natjecatelja i čudna kemija voditeljskog para, dakle sve što bi, kao, trebalo postojatio i u drugim kulinarskim realityjima, ali, nažalost, ne postoji ili je jako loše odglumljeno. Čekajte, nema šanse da vam objasnim na što mislim dok i sami ne vidite:

Ako ste u ovom ludilu uspjeli pohvatati, format je jednostavan: troje natjecatelja ima zadatak napraviti desert prema zadanom predlošku. Format je jednostavan, ali zadatak nije.

Najprije zbog toga što su predlošci uistinu vrhunski dekororani, a zatim zbog toga što su natjecatelji u pravilu totalno 'smotani'. Spojite jedno i drugo, dodajte iritantno otkucavanje sata i dobijete ovo:

Znam da niije lijepo smijeti se tuđem neuspjehu, ali, dajte pokušajte ne 'zavariti' na ove 'failove'. Voditeljski par se niti ne trudi. Ne samo zbog toga, nego i zbog duhovitosti, neposrednosti i urođenog dara za napraviti 'šou-program' treba pohvaliti voditeljicu Nicole Byer, a svoje dobre momente svakako ima i francuski master-čokolatjer Jacques Torres, nimalo uštogljen lik od kojeg se može ponešto i naučiti. 

Čarolija ovog showa je zapravo, pitate li mene, u dobroj ravnoteži između ismijavanja i ljudskog pristupa zbunjenim natjecareljima. Nicole i Jacques se, istina, valjaju od smijeha kad se kojem od kandidata nevješto posložena torta uruši poput kule od karata, ali ih također hvale, pomažu im i ohrabruju ih.

Sve skupa djeluje toplo i domaće, nimalo namješteno, odglumljeno i isforsirano, poput nekih drugih emisija sličnog formata. Da ne duljim, kad vam zatreba malo neobavezne zabave i hitno podizanje raspoloženja, sjetite se Nicole, Jacquesa i ekipe iz Nailed it!.    

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 15:16