StoryEditor
Trenddruženje na distanci

Pitate se što svi rade večeras? Tulumare, bez vas! Osim ako imate aplikaciju za kojom su svi ludi: kao stvorena je za druženje u izolaciji, evo kako!

28. ožujka 2020. - 21:45

Nedostaju vam druženja s prijateljima, zajedničko ispijanje kave i plesnjaci? Niste se lijepo obukli i uredili od kad je počela izolacija? Posve vas razumijemo i s vama suosjećamo, no još bolje od toga – nudimo vam odgovor na vaše probleme.

Propisana društvena distanca te zatvoreni klubovi i kafići doveli su nas u socijalno nezavidan položaj, no uz aplikaciju Zoom možemo nadoknaditi sve propušteno i to u digitalnom formatu.

Za slučaj da niste čuli za Zoom, evo kratkog uvoda.

Riječ je o vodećoj aplikaciji u modernom svijetu video komunikacija. Zoom je jako sličan FaceTime ili Skype modelu, pa ako ste koristili neke od spomenutih alata, Zoom će vas oduševiti. Ova aplikacija lider je u video komunikaciji u poslovnim okruženjima diljem svijeta, ali i u onim zabavnim. Riječ je o jednostavnoj i pouzdanoj cloud platformi za video i audio sastanke, konferencije i webinare, a može se koristi uz pomoć različitih elektronskih uređaja.

Pa, ako već ne možete osvojiti plesni podij sa svojim prijateljima, provesti večer u omiljenom baru ili pak odraditi maraton društvenih igara s ekipom, možete organizirati Zoom Party i iskusiti novi format zabave u kojem mogu sudjelovati svi oni koji vam trenutno nisu u blizini.

Predlažemo da popravite frizuru i pripremite koktel jer vrijeme je za zabavu. Uz ovih nekoliko koraka Zoom party postat će vam jednostavan alat za korištenje, a fizička distanca više neće biti problem.

Dogovorite temu

Odmah na početku, dajte mašti na volji. Razmislite o radnjama koje vam najviše u izolaciji nedostaju. Radi li se o filmskoj večeri s društvom, plesnom partyju, društvenim igrama ili pak 'happy houru', na vama je da odlučite. Bitno je samo da se imate s kim zabaviti.

Pozovite prijatelje

Nakon pomno osmišljene teme, najvažnija stavka jesu vaši prijatelji, bolje polovice, obitelj ili čak radni kolege koji vam nedostaju. Jedino pitanje je – tko je dobio pozivnicu za najpoželjniji party u gradu?

U logističkom smislu, Zoom podnosi do 100 ljudi tijekom svojih 'sastanaka', a na vama je da okupite društvo.

Uživajte u onom što vidite i čujete te iskoristite dobru pozadinu

Zoom vam omogućava da na ekranu vidite svoje prijatelje, ali vam daje i mnoštvo mogućnosti uređivanja pozadine učitavanjem raznih fotografija. Možda će vam se pri tome svidjeti slika s ljetovanja ili pak interijer doma Kris Jenner, tko zna.

Pripremite piće i grickalice

Iako nije obavezno, uz hranu i piće imat ćete osjećaj kao da ste na pravoj zabavi. Odlučite li se za alkoholnu verziju, predlažemo da se okušate u pripremanju  koktela s vašim najdražim sastojcima, a ako ste pak za nešto blažu verziju, kava, čaj ili sok također će odigrati svoju ulogu.

Uključite glazbi, krenite uspoređivati svoje pozadine, modne kombinacije i neka zabava krene.

A najbolji dio tek slijedi. Po završetku zabave, ne trebate brinuti o taksiju niti kako ćete doći doma. Samo zatvorite svoje računalo i prebacite se u krevet. Dome, slatki dome. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 01:43