StoryEditorOCM
TrendČuvajmo bake

Ove godine mnogi prvi put sami peku sirnice: pomoći će vam recepti i trikovi spretne Splićanke, jedan je veganski s potpuno neočekivanim dodatkom

Piše NIna Glučina Ramadža
7. travnja 2020. - 12:57

Još samo nekoliko dana dijeli nas do najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa. Uz jaja i šunku, uskršnji doručak podrazumijeva i sirnicu, pincu odnosno slatki kruh. Na spomen sirnice zamirisalo nam je odmah na maminu kuhinju, ribani limun i naranču te aromu ruže i ruma. Mljac!

Prijašnjih godina većina nije morala brinuti za sirnicu jer su one uvijek uskršni specijalitet za kojeg se dobrovoljno prijavljuju sve naše mame i bake. Njihovi recepti su dobro čuvana tajna, kao i sitni trikovi zbog kojih im se sirnice uvijek savršeno dignu i ispeku. 

Što je to Uskrs bez sirnice i odlaska kod svojih, mnogi su pomislili posljednih dana, s bojazni kako će ove godine očigledno morati prvi puta samostalno u svojim domovima pokušati napraviti sirnicu. Preduhtitrili smo vaše pretraživanje ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 21:27