StoryEditor
Trendnajbolje ideje

Organizirati dječji rođendan u izolaciji može biti pravi izazov, no uz ova kreativna rješenja računajte na proslavu za pamćenje

14. travnja 2020. - 09:40
Shutterstock

Razne godišnjice, proslave okruglih obljetnica i ulazaka u nova desetljeća ove godine mnogi su u travnju morali staviti na čekanje, ako ne i potpuno otkazati.

Izolacija ih je tako 'osudila' na zabavu s probranim brojem uzvanika i 'feštom na kauču', no veći problem od ovoga svakako je zatekao roditelje djece koji bi ovih dana trebali proslaviti ono što mališani čekaju cijelu godinu – svoj rođendan.

Organiziranje dječjeg rođendana u vrijeme izolacije moglo bi se nametnuti kao veliki izazov. Kako usrećiti svoje dijete - pripremiti mu dan za pamćenje, uključiti njegove prijatelje, ispuniti sve želje, a pri tome paziti na zdravlje djeteta i svih uključenih?

Čini se uistinu kompliciranim obuhvatiti sve te izazove, no uz ova kreativna rješenja otkrit ćete mnoštvo ideja kako razveseliti svoje klince na njihov najbitniji dan, a računajte da ćete se i sami pri tome zabaviti kao nikada.

Online zabava

Činjenica je da trenutno ne možemo biti uz prijatelje i obitelj koja ne živi s nama, no to ne mora nužno značiti da moramo sami otpuhati svjećice sa svoje torte. Nazovite prijatelje ili djeda i baku na video poziv i priuštite djetetu zajedničko odbrojavanje uz poznate pjesme. Na platformi Zoom možete organizirati i pravu malu zabavu za veći broj uzvanika kako bi svi vašem mališanu mogli čestitati rođendan na vrijeme.

Virtualni svijet iskoristite i za razne društvene igre, karaoke ili pak filmsku večer. Dozvolite djetetu da ono bira oblik zabave i prepustite se ovom pomalo drugačijem obliku rođendanske proslave. Ako imate inspiracije, potrudite se i da online zabava bude kostimirana, a temu neka odabere slavljenik

Kako sve ne bi ostalo u digitalnom svijetu, zamolite članove obitelji i prijatelje da slavljeniku poštom pošalju rođendanske čestitke kako bi osjećaj zajedničke zabave bio što stvarniji.

Dan u dvorištu

Ako je vani lijepo vrijeme, svakako ga iskoristite za proslavu u dvorištu. Ukrasite vrt ispred kuće ili livadu iza zgrade samo za vas i vaše dijete i priuštite mu nezaboravnu zabavu.

Pobrinite se da prostor ukrasite s puno balona, uberite zajedno cvijeće, uživajte u suncu, potražite male životinje ili pak zaigrajte igru traženja blaga oko kuće. Sakrijte nekoliko manjih darova za dijete u dvorištu te mu dajte upute kako da ih nađe. I ne zaboravite sve zabilježiti s puno fotografija. Ova će im rođendanska zabava zasigurno ostati u sjećanju.

Šećer na kraju

Vrhunac svakog rođendana zasigurno je torta, pa se ove godine pobrinite da i slavljenik sudjeluje u njenom pripremanju. Neka dijete odluči koji oblik torte želi te s kojim glavnim namirnicama, a onda zajedno pripremite taj posebni slatki zalogaj.

Ovo će biti zabava i za vas i za njih, a detalje ove rođendanske proslave još ćete dugo prepričavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 21:31