StoryEditor
Trendchef kuha doma

Nemate pojma što kuhati? Puno dobrih ideja i savjeta u hit grupi daje probrana ekipa domaćih chefova: ‘Željeli smo ljudima dati malo sreće i radosti‘

30. ožujka 2020. - 14:08
Shutterstock

Što se kod vas kuha, sad kad ste u izolaciji? Je li vam ponestalo ideja? Jeste li se 'štufali' uvijek iste spize? Ako je tako, čim ovo pročitate pravac Facebook, grupa Chef kuha doma, još imate vremena naći dobru ideju za današnji ručak. A dat će vam je poznati splitski kuhar Pero Savanović, Ante Božikov iz murterske konobe Opat ili možda Marin Rendić iz zagrebačkog Bon Appetita. Pero predlaže par dobrih ideja za tjesteninu i rižot, Ante daje naputke za srdele u marinadi, a Marin otkriva zanimljiv recept za polpete, svakako bacite oko.

U narednim danima recepte i savjete dobit ćemo i od Ivana Pažanina, Tea Ferneticha, Hrvoja Zirojevića, Rudolfa Štefana, Belizara Miloša, Gorana Kočiša, Mate Jankovića, sve same probrane i nagrađivane ekipe iz vrhunskih restorana.

Grupa je osnovana preko vikenda i u rekordnom je roku stekla par tisuća 'lajkova'. Čini se da je ova ideja bila pun pogodak,  a na tragu je sličnih inicijativa koje su pokrenuli poznati svjetski chefovi, zatočeni u izolaciji baš poput nas...

- Ideja je potekla od mog prijetelja Marina Rendića iz Zagreba, a ja sam baš par dana prije počeo kuhat po željama mojih prijatelja s Fejsa, pa sam im se priključio. Ideja je da ljudima damo dašak sreće, sunca i radosti ljudima, opterećeni su ružnim vijestima i dosta im je zatvorenog prostora - rekao nam je Pero Savanović.

Mi vam danas prenosimo Rendićevu ideju za polpete od junetine na kremi od krumpira, kuhajte i guštajte!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 11:41