StoryEditor
Trend‘naopaki cappuccino‘

Karamelasta boja, pahuljasta tekstura, nije ni čudno što je pravi hit! Društvene mreže zaludio novi trend, ‘tučenu kavu‘ možete i sami ‘smućkati‘

Piše J. V.
20. ožujka 2020. - 13:46
Shutterstock

Ovih dana se velika većina svijeta našla pred nimalo ugodnom situacijom. Izolacija u kući, praćenje vijesti koje se tiču epidemije koronavirusa. Rad od kuće, briga za ukućane. Briga općenito.

No čak se i ovakvo stanje može sagledati iz više kuteva. Na kraju se sve ipak svodi na onu dobru, staru izreku kojom vječni optimisti vole nabijati grižnju savjesti ostatku čovječanstva.

Pa ste, ako vam je zaista čaša baš uvijek, pa i sada, "do pola puna" ispitali razne mogućnosti koje bi vam pomogle da nekoliko tjedana izolacije učine podnošljivima, čak i ugodnima. I pritom ne mislimo samo na druženje s najmilijima, zajedničko gledanje filmova s ukućanima i zajedničke ručkove u krugu najužih koji s vama stanuju. Na videopozive ostalima i komentiranje aktualnih zbivanja.

Mislimo i na one male užitke koji, na kraju krajeva, život znače. A jedan od njih je, nećemo se lagati, i šalica kave. Čaja, za one koji nisu ljubitelji, ili pića po izboru. No čak i takvi tvrde da se ne može puno toga na ovome svijetu mjeriti s mirisom tek skuhane kave.

A ljubitelji turske, instant, one iz kapsule ili cappuccina iz vrećice ujedinit će se u oduševljenju kad je u pitanju jedan sasvim novi tip pića bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti početak dana. Jeste li već čuli za tučenu kavu?

Trenutno je veliki trend u svijetu. Video koji je pokrenuo maniju istučenog "naopakog" cappuccina pogledalo je 1.7 milijuna ljudi. U njemu korisnica @imhannahcho mješavinu instant kave, šećera i vruće vode tuče do teksture sličnoj šlagu. Svojim je gledateljima napomenula kako je kavu tukla oko 20 minuta, čemu se može doskočiti i upotrebom miksera.

Potom je na vama kako ćete ovaj šlag od kave poslužiti. Ona je to učinila na kockicama leda, na koje je najprije "složila" mlijeko, koje također može biti po izboru. Tek na kraju dodajete miks karamelaste boje i pahuljaste teksture. Ovaj mali gušt ne košta gotovo ništa, stoga se počastite dok ionako većinu dana provodite u svoja četiri kućna zida. Tražite li inspiraciju na društvenim mrežama, pronaći ćete ju pod hashtagom #dalgonacoffee ili #whippedcoffee.

A ako imate tu opciju, kavu popijte na terasi ili balkonu. I ne zaboravite uživati u sitnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 02:27