StoryEditor
Trend‘cvike‘

Vrijeme je za sunčane naočale! Provjerili smo kakvi se modeli sad nose i jesu li se obistinila predviđanja: oprostite, prognozeri, malo ste se zeznuli

Piše Tea Sumić Miletić
22. travnja 2020. - 14:16
Shutterstock

Mic po mic, mjere opreza se opuštaju, što znači da ćemo se opustiti i mi. U šetnju već možemo, a uskoro ćemo, nadajmo se i na kavu. Ne samo to-go, nego i 'pravu', iz šalice, na štekatu. Osim dobrog društva i koje kune u džepu, za kavu a možda čak i pecivo, što će vam još trebati? Sunčane naočale. I eto nedoumice. Kakve se 'cvike' uopće nose?

Početkom godine zatrpali su nas predviđanjima o proljetnim trendovima, no kako je vrijeme odmaklo, čini se da se neke od tih prognoza ipak nisu obistinile. Vrijeme je za malu provjeru. Pregledali smo stoga profile poznatih trendsetterica i doznali što one ovih dana nose. 

Primijetit ćete da su se mnoge odlučile za uske okvire, nalik na one iz 50-ih i s kraja 90-ih. Takvi su modeli ujedno najčešće izvedeni u oštrim linijama, najčešće su pravokutnog oblika, no nose se i mačkaste. Povremeno se ipak može vidjeti i ovalne.

Najčešće su crne, no slavne cure s Instagrama znaju se 'pokazati' i  s okvirima u boji.

Što se tiče širih modela, koji malo bolje štite oči od jakog sunca, naglasak je na retro dojmu. Predvladavaju pravokutni oblici, ali u trendu su i potpuno okrugle.

Primijetili smo i da se malo koja odlučila za avijatorice, premda se tom modelu predviđalo da će ove sezone biti među vodećima po popularnosti. Pričekajmo još hoće ljetni mjeseci ostvariti ovu prognozu, no za sada možemo reći da su ipak manje zastupljene.

Međitim, primijetili smo da je jedan element avijatorica itekako zaživio: u điru su naočale s ravnim gornjim rubom.

Za sad nismo primijetili ni da se 'primio' trend ukrasnih lančića. Znate na koje mislimo, onakve što su ih bake znale kačiti na naočale, kako ih ne bi izgubile. Nije da nam je žao. 

Ako vas nakon svega ovoga zbunjuje što je u trendu, a što ne, slobodno kopirajte Bellu, za ovaj 'look' je dobila preko milijun 'lajkova'. Valjda ćete i vi dobiti barem jedan osmijeh. 


27. lipanj 2020 23:37