StoryEditor
Trendnovi đir

Je li moguć noćni život dok traje pandemija? Pitate li ovu ekipu, itekako je: održan je prvi party u skladu s mjerama opreza, je li ovo novi trend?

4. svibnja 2020. - 12:43
Shutterstock

Evo još koji dan pa ćemo moći na kavu, do tada stignemo i na frizuru, no što je s noćnim životom? Klubovi, to je poprilično izvjesno, neće otvoriti svoja vrata dok traju mjere opreza, no što je s koncertima i partyjima na otvorenom? Plesanje na distanci od dva metra, podizanje maske za svaki gutljaj... ništa od toga ne djeluje osobito privlačno. No zato su se u Njemačkoj dosjetili kako organizirati party.

image
Hauke-christian Dittrich/AFP

Ideju su, za pretpostaviti je, dobili od drive-in kina, u koja se stiže vlastitim automobilom. Pa su lijepo organizirali drive-in rave. Povijesni party održan je u klubu Index u gradu Schüttorf, nedaleko od granice s Nizozemskom.

image
Hauke-christian Dittrich/AFP

Primili su 250 automobila u kojima je, prema strogim propisima, smjelo biti najviše dvoje ljudi. Nije baš neka 'baza', ali bolje i to nego tulum preko Zooma, zar ne?

Headliner je bio nizozemski DJ Devin Wild koji je nastup odradio s maskom na licu, premda nije došao ni blizu posjetiteljima.

image
Hauke-christian Dittrich/AFP

Javnost je zaintrigirana, vijest su, pored njemačkih, prenijeli i drugi mediji. Znači li to da bismo, dok su mjere distanciranja na snazi, ipak mogli partijati? Pa makar i na ovako sterilan način?

Ostaje da vidimo, no nadajmo se ipak da će se što skorije stvoriti uvjeti za pravi, 'old-school' odlazak u noćni provod, u kojem će maske biti samo neobavezan, ali simpatičan, kinky rekvizit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 17:07