StoryEditor
Trendvatrena saga

Je li ga nadahnuo i neki naš natjecatelj? Od danas možemo gledati Ferrellovu komediju o Eurosongu, evo što sve trebate znati o The Story of Fire Saga

Piše Trend
26. lipnja 2020. - 11:48
Netflix

Večeras ispecite kokice ili bi bolje bilo reći izvadite sladoled iz zamrzivača i ugodno se zavalite. Na Netflixu se počinje prikazivati Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, komedija o, kako ste vjerojatno već zaključili, najpoznatijem i najzloglasnijem glazbenom natjecanju u Europi, ali i šire.

Priča filma vrti se oko islandskog benda koji bi se, da zaluta na pozornicu Eurosonga tek neznatno razlikovao od regularnih izvođača. Čine ga Lars (Will Ferrell) i Sigrid (Rachel McAdams), koji, pogađate, imaju san nastupiti na eurovizijskoj pozornici, san kojeg redom svi u njihovom malom ribarskom mjestu ismijavaju, uključujući i Larsovog oca Ericka (Pierce Brosnan).

Radnja koja bi inače vjerojatno završila u kakvom iritantnom realityju u ovom je slučaju pretočena u komediju, a kako je u sve upetljan i Ferrell, poprilično smo optimistični što se tiče rezultata. Premda je Fire Saga izmišljeni bend, u priču su utkani i stvarni elementi.

Ferrell za vrijeme rada na filmu posjetio pravo eurovizijsko natjecanje i razgovarao s organizatorima, koji su mu dali 'blagoslov' za snimanje, ali i s nekadašnjim natjecateljima. Baš nas zanima je li u lik Larsa utkao i kojeg našeg predstavnika...  

#NETFLIX#WILL FERRELL

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:09