StoryEditorOCM
Trendokus djetinjstva

Imamo recept za čokoladni preljev za sladoled, u dodiru s ledenom poslasticom postaje hrskav poput onog zbog kojeg smo nekoć trčali u slastičarnice

Piše Trend
14. lipnja 2020. - 17:39

Jeste li kao dijete obožavali onaj hrskavi čokoladni preljev na sladoledu iz slastičarnice? Nažalost, danas ih većina nudi tek čokoladne umake iz bočice, koji ostaju tekući čak i kad vam od hladnoće sladoleda trnu zubi. Za sve nas obožavatelje onog 'pravog', koji se na kuglici sladoleda stvrdne u preukusnu 'kapicu', iskopali smo ovaj recept.

Uistinu je jednostavan za pripremu, a može se neko vrijeme očuvati u hladnjaku. Jasno, ako ga uopće preostane.

Možete ga koristiti ne samo za umakanje sladoleda u kuglicama ili domaćih sladoleda na štapiću nego i kao preljev po sladoledu u zdjelici. Otkrit ćemo vam i malu tajnu: odlično funkcionira i kao čokoladna glazura na kolaču.

Hrskavi čokoladni preljev za sladoled

225 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade
110 g maslaca ili kokosovog ulja

Stavite sastojke u staklenku i zagrijte ih oko minute u mikrovalnoj pećnici ili ih otopite na 'banjamariji' pa prebacite u staklenku.

Pričekajte par minuta da se sastojci prožmu i umak je spreman za prelijevanje po sladoledu ili za umakanje sladoleda u kornetu. Čim se ohladi postat će hrskav, kao preljev iz slastičarnice.

Ostatak sačuvajte u staklenci i držite u hladnjaku, a prije ponovne upotrebe zagrijte 30 sekundi u mikrovalnoj ili stavite u posudu s vrelom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 14:41