StoryEditor
TrendBez iznenađenja

Brojni mobiteli od 1. veljače više neće moći koristiti WhatsApp! Provjerite je li vaš među njima, evo što vam je činiti ako je

Piše PSD
15. siječnja 2020. - 21:43
AFP

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svijetu, od siječnja ove godine prestala je raditi na Windows telefonima, a isto će se uskoro dogoditi i na nekim Apple-ovim uređajima, piše Independent.

Mnoge modele mobitela čeka slična sudbina, budući da aplikaciju očekuje veliko ažuriranje. Starije verzije Androida i iOS operativnih sustava od 1. veljače više neće imati pristup aplikaciji.

Iz WhatsAppa kažu da je ovaj selektivni izbor uređaja na kojima će aplikacija raditi nužan kako bi se omogućila sigurnost korisnika. Korisnicima savjetuju da operativne sustave na svojim mobitelima ažuriraju na najnovije verzije, neovisno o tome je li se njihov pametni telefon našao na popisu.

Nakon 31. siječnja određene funkcije aplikacije prestat će s radom. U objavi na svom blogu iz WhatsAppa su istaknuli da se više neće moći kreirati novi računi ili ponovno verificirati stari računi s mobitela koje pokreću stari operativni sustavi s navedenog popisa.

Krajem siječnja WhatsApp neće raditi na iPhone mobitelima koji koriste operativni sustav iOS 8 ili neku stariju verziju, a ovdje možete pročitati o kojim je uređajima riječ te podržavaju li novi softver:

iPhone 6/ iPhone 6 Plus – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp

iPhone 5/ iPhone 5s/ iPhone 5c – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp

iPhone 4s – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp

iPhone 4 i stariji modeli – ne može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 07:55