StoryEditorOCM
StilJAO, BABE‘

Poznata modna ikona upozorava žene nakon četrdesete: ‘Ovo su dvije stvari koje pod svaku cijenu trebate izbjegavati‘

Piše MOZAIK SD
30. srpnja 2023. - 16:35

Ako želite biti "classy", nakon četrdesete godine života nemojte nositi traperice, niti imati dugu kosu.

Ovu "presudu" nije izrekao bilo tko, nego ikona modnog stila, dizajnerica Carolina Herrera. K tomu, jedna od najutjecajnijih osoba, kreatorica ne samo odjeće nego i parfema - čini se, kreira i javno mnijenje, i to prilično radikalno. Naravno, uz uvjet da doista želimo izgledati elegantno i sa stilom (po Herreri).

Zapravo, ta vlasnica modnog imperija drži da već u tridesetim godinama života jeans za stajliš - žene - nije prihvatljiv modni izbor. Dakako, to je bila i ostala tema rasprave.

image

Nakon četrdesete godine života nemojte nositi kratke traperice

/Shutterstock

Druga stvar koja je za Hereru je nedopustiva jest - duga kosa nakon četrdesete.

- Žena mora stariti dostojanstveno i ne treba pokušavati izgledati kao karikatura. Vidim mnogo žena na ulicama koje imaju predugačku kosu, ekstenzije, i nose kratke suknje. Kada ih gledate otraga možete svašta pomisliti, ali kad se okrenu prema vama pomislite: jao, baba" - izjavila je Herrera.Herrera je istaknula i da - ne vjeruje trendovima.

- Ne vjerujem u trendove jer su trendovi razlog zašto svi izgledaju kao da su uniformama. Nešto novo izađe i svi isto nose - primijetila je dizajnerica, koja se načelno zalaže za individualnost stila - no uz egzaktna pravila "što ne nositi" u određenoj životnoj dobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 12:18