StoryEditorOCM
Spiza pluszdrava slastica

‘Nevjerojatno je dobar‘: čokoladni kolač bez brašna, mlijeka, jaja i šećera sve je oduševio. Ne treba ga čak ni peći!

Piše T. S. M.
23. listopada 2024. - 20:13

Baš biste pojeli nešto slatko, ali... Ali nemate ništa slatko u kući? Ali nemate ništa što vam treba za napraviti nešto slatko? Ali ne da vam se paliti pećnicu? Ali ne biste baš smjeli jesti slatko jer ste se odlučili izbaciti šećer? Brašno? Mlijeko? Jaja? A, vaš je odgovor: sve od navedenog.

Nema problema, sve ćemo riješiti. Imamo recept za brzinski desert bez pečenja i bez brašna, jaja, mlijeka i šećera. Pa od čega se onda sastoji, možda se pitate. Od puno lipih stvari...

Evo vam recept, a u nastavku i video s TikToka koji je izazvao pravo oduševljenje. Jedan od komentatora napisao je da je upravo napravio i pojeo ovaj kolač i da je nevjerojatno dobar, netko drugi je komentirao da ima samo jedan problem s ovim kolačem i to taj da je nemoguće ne pojesti ga cijelog iz jednog puta.

Prije nego ga uopće počnete čitati evo vam odgovori na pitanja kojih bi moglo biti.

Da, umjesto kokosovog ulja možete koristiti suncokretovo, a maslinovo samo ako je blagog okusa ili vam ta aroma ne smeta u slasticama (mogli biste se iznenaditi kako se dobro ljubi s čokoladom).

Da, javorov sirup možete zamijeniti medom.

Ne, nije vam neophodan peti sastojak, kikiriki maslac, možete ga zamijeniti nekim drugim maslacem od orašastih plodova ili jednostavno možete taj korak pripreme preskočiti.

‘Zdravi‘ čokoladni kolač

Sastojci: 

2 žlice kakaa u prahu
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice javorovog sirupa
2 banane
maslac od kikirikija

Priprema:

Manji kalup za pečenje obložite masnim papirom. Uzmite jednu od banana i narežite je na kolutiće pa ih posložite na dno kalupa.

U blender stavite preostalu bananu, kakao prah, javorov sirup i kokosovo ulje te blendajte dok smjesa ne postane jednolična.

ostatak banana. Miješajte dok ne postane glatko, pazeći da nema grudica.

U međuvremenu otopite maslac od kikirikija u mikrovalnoj i njime pokapajte banane na dnu kalupa. Preko toga prelijte čokoladu smjesu pa nekoliko puta lupnite bočno po kalupu da uklonite mjehuriće zraka.

Kalup stavite u zamrzivač oko 5-6 sati, zatim izvadite kolač iz kalupa i narežite ga na komade te poslužite.

@leaheverecipes Day 19 of 30 days of healthy snacks and today we are making these chocolate banana freezer fudge  Ingredients: 2 tbsp coconut oil  3 tbsp coco powder  2 tbsp maple syrup  1 1/2 large bananas  Drizzle of peanut butter  Set in the fridge for 5-6 hours  #freezerfudge #fudge #healthysnacks #healthyfudge #healthy #healthyrecipes #snackideas #healthysnackideas #quicksnack #simplesnacks #chocolate #banana #snacks #snack #uk #ukfood #ukfoodblogger #ukfoodblog ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 20:14