StoryEditorOCM
Spiza plusTaste & Shop

Iskustvo koje ostavlja trajni pečat na gastronomskoj sceni

Piše Sponzorirani sadržaj
24. svibnja 2024. - 13:14

Agrolaguna s ponosom njeguje dugogodišnju tradiciju, već više od 60 godina

U samom srcu Poreča, na adresi Mate Vlašića 34, nalazi se nova Agrolagunina kušaonica i trgovina – FESTIGIA Taste & Shop. Ovaj jedinstveni koncept nije samo mjesto gdje se može kušati i kupiti, već prostor gdje posjetitelji mogu potpuno uroniti u bogatstvo istarskih okusa, predstavljajući esenciju Agrolaguninih proizvoda. Agrolaguna s ponosom njeguje dugogodišnju tradiciju, već više od 60 godina, predstavljajući vrhunsku kvalitetu kroz etikete vina Festigia, Vina Laguna, maslinovog ulja Ol Istria i sireva Špin, te svakako treba biti na vrhu vaše liste o Istri.

Festigia & Vina Laguna: srce Agrolagune

Ponosimo se našom vinarskom tradicijom, gdje svaka boca iz naše ponude – od istaknute Malvazije istarske, preko moćnog Terana, do sofisticiranih kupaža poput Castella – utjelovljuje duh istarskog terroira. Integracijom tradicionalnih metoda s modernim tehnologijama svaka naša etiketa, bilo Festigia ili Vina Laguna, priča jedinstvenu priču o geografskom i vinskom bogatstvu Istre.

Ove godine, s osvojene četiri zlatne medalje na Vinistri, Agrolaguna je ponovno dokazala svoju vodeću poziciju u vinskoj industriji u Hrvatskoj. Zlatne medalje osvojili su Blanc de Moi 2017 – u kategoriji pjenušavih vina, Festigia Malvazija istarska 2023 – u kategoriji svježih bijelih malvazija, drugu godinu zaredom, Festigia Rose 2023 – novi proizvod koji je nedavno lansiran na tržište, a već je osvojio zlato na Concours Mondial de Bruxelles (CMB), i Festigia Castello 2021 – u kategoriji crnih vina.

Sir: tradicija u svakom zalogaju

Danas, s godišnjom proizvodnjom od 300 tona raznovrsnih sireva i skute, uključujući sireve Gran Istriano, sira s tartufima, kravljeg sira u teranu i sira u orahovu lišću, stojimo kao primjer kako se tradicija i inovativnost mogu uspješno spojiti stvarajući izuzetne proizvode koji odražavaju bogatstvo i raznolikost istarskog nasljeđa. Dugi niz godina naši sirevi osvajaju prestižne nagrade diljem svijeta, što svjedoči o kvaliteti i predanosti uloženoj u svaki proizvod. Posebno se ističe naš miješani sir u orahovu lišću koji je 2020. godine proglašen jednim od 12 najboljih sireva na svijetu. Prošle godine osvojili smo ukupno 16 medalja na svjetskim natjecanjima za kvalitetu sira, a s početkom 2024 novih pet medalja.

Maslinovo ulje: istarski eliksir

Naše ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria simbol je istarskog nasljeđa i stručnosti. Od maslinika do stola, kontrolirani proizvodni proces i priznanja od svjetskih stručnjaka potvrđuju našu predanost vrhunskoj kvaliteti, postavljajući Ol Istria kao primjer kvalitete u svijetu maslinovih ulja. Ove godine, na jednom od najjačih svjetskih ocjenjivanja, New York International Olive Oil Competitionu (NYIOOC), Agrolagunina su ulja osvojila tri zlatne medalje. Zlata su dobili blend Ol Istria Ekstra djevičansko, Ol Istria Selekcija i Ol Istria Picholine.

Otvaranje FESTIGIA Taste & Shop samo je početak širenja ponude kojom se želi istaknuti bogatstvo i raznolikost autohtonih istarskih delicija gdje posjetitelji imaju priliku ne samo kušati vlastite vrhunske proizvode, već i druge delikatese, poput istarskih kobasica, pancete i pršuta.

Više informacija o FESTIGIA Taste & Shopu moguće je pronaći na našoj web-stranici https://agrolaguna.hr/festigia-taste-shop/.

Veselimo se vašem dolasku i prilici da zajedno otkrivamo bogatstvo okusa koje Istra s ponosom njeguje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 21:46