StoryEditorOCM
Spiza plusOAZA ZA KAVOLJUPCE

Degustirali smo najbolju kavu Imotske krajine! Ispred ovog objekta uvijek je gužva, a vlasnik nam je otkrio svoju tajnu

Piše Frano Kiso
13. lipnja 2024. - 14:06

Nedavno smo proveli anketu na našim društvenim mrežama u kojoj smo pitali Dalmatince gdje se može popiti najbolja kava, a tko će nam bolje preporučiti od dokazanih kavopija koji itekako znaju prepoznati kvalitetnu šalicu kofeinskog napitka. Dobili smo stotine odgovora, no jedan se najčešće ponavljao - ‘Explicit superior bar‘ u Imotskom.

Nije bilo druge nego put pod noge i došli smo u kišovitu Imotsku krajinu gdje su nas dočekale gotovo prazne gradske ulice. No, u jednom lokalu neposredno uz statuu Tina Ujevića bila je poprilična žiža i čim smo zagazili u ‘Explicit‘ bilo nam je jasno zašto je ovaj ugostiteljski objekt na tako dobrom glasu.

image

‘Explicit superior bar‘ u Imotskom

Slobodna Dalmacija

Spoj modernog i tradicionalnog, upečatljivi dizajnerski komadi, relaksirajući ambijent i uglancani šank iza kojeg se besprestance prešala hvaljena kava. Vlasnik Ivan Kujundžić je u ugostiteljskim vodama još od četrnaeste godine, a nedavno je ostvario mladenački san i otvorio kafić po svom guštu, mjesto u kojem se pazi na svaki detalj i gdje se ne trči za brzom zaradom.

image

Vlasnik Ivan Kujundžić

Slobodna Dalmacija

- Često obilazim vrhunske kafiće po Hrvatskoj i ‘ukradem‘ pokoju dobru ideju koja mi se svidi i onda sve to prenesem ovdje. Uložio sam puno muke i novaca, ušlo se i u kredite, ali nije mi žao - veli nam vlasnik s ponosom gledajući interijer i držeći sve pod svojim budnim okom.

Što se tiče same kave, ovdje se vjeruje samo Julius Meinlu koji u neku ruku predstavlja kulturu bečkih kavana diljem svijeta. A koje su sve tajne pripreme dobre kava i u čemu leži ključ uspjeha ‘Explicit superior bara‘, pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 14:49