StoryEditorOCM
Spiza pluscijena - sitnica!

Čuva zdravlje i štiti od opakih bolesti, a bacate ga u smeće: mnogi ne znaju da je jestivo, evo kako ga sve iskoristiti

Piše Tea Sumić Miletić
6. veljače 2024. - 18:25

Stalno slušamo o tome koliko je zdravo zeleno lisnato povrće. Špinat, blitva, kelj, raštika, svi su oni danas na cijeni kao namirnice pune nutrijenata, a kad kažemo na cijeni, mogli bismo reći da su u jednom smislu malo precijenjeni. U onom doslovnom - cjenovnom. Četiri eura pitat će vas mrtvi-hladni za vezicu raštike, dvije male brokule i mac špinata naplatit će vam osam eura - ne lažem vam, sve sam to doživjela u posljednjih mjesec dana, pa se pitam može li se u tom superpovrću uživati po malo povoljnijoj cijeni.

I sjetim se tako jedne stare knjige, Vegetarijanska kuharica se zvala ili nešto tome slično, koja mi je u ruke dopala prije kojih četvrt stoljeća i strašno me iznenadila. Nije mi uspjela prodati priču o vegetarijanstvu, svaka njemu čast, ali volim ja i pancetu i pršut, a ni dobar bokun ribe ili mesa nije mi mrzak, ali mi je otvorila vidike po pitanju povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 09:41