StoryEditorOCM
Spiza plusbez brašna i šećera

Čokoladna kremasta torta s glazurom koja ne deblja, a može i pomoći u mršavljenju? Moguće je, a priprema se kao od šale!

Piše T. S. M.
30. svibnja 2024. - 19:15

Kolač koji ne deblja? Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali ne mora tako biti. Čuda su, ponekad, moguća. A takav je i recept za čpkoladni keto cheesecake, odnosno čokoladnu tortu od sira koja ne sadrži ugljikohidrate, zbog čega je u skladu s pravilima keto prehrane pa ne samo da ne deblja, nego može pomoći pri mršavljenju.

Dobro, okej, ovo zadnje sad već ipak malo zvuči kao pretjerivanje,  a napomenut ćemo vam i da sve može debljati ako se uživa u neumjerenim količinama. Ali ako ste karakter pa možete stati nakon jedne fete, onda je ovo kolač za vas.

Čokoladni keto cheesecake

Sastojci:

Podloga:

150 g mljevenih badema
50 g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
1 žlica kakaa
20 g eritritola u prahu

Nadjev:

300 g krem ​​sira
80 g eritritola u prahu 
1-2 žličice arome vanilije
150 g čokolade bez šećera (otopljene)
200 g slatkog vrhnja

Čokoladna glazura:

100 g čokolade bez šećera (otopljene)
1 žlica maslaca ili kokosovog ulja

Priprema:

Pomiješajte mljevene bademe, eritritol u prahu i kakao prah pa im dodajte rastopljeni maslac i miješajte dok ne postane glatko.

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje ili ga namastite te po tome rasporedite smjesu za podlogu i poravnajte pomoću dna čaše. Pospremite u hladnjak dok ne napravite nadjev.

Izmiksajte krem sir, eritritol u prahu i aromu vanilije pa im dodajte čokoladu otopljenu na pari. Izmiješajte mikserom.

Istucite čvrsti šlag i umiješajte u smjesu pa kremu rasporedite po podlozi i pospremite tortu u hladnjak da se dobro stisne, a zatim je prelijte glazurom i vratitee u hladnjak na pola sata da se i ona stisne.

Postupak hlađenja bržee ćete odraditi uz pomoć zamrzivača.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 00:39