Čini nam se kao da su se ove godine ususret Uskrsu svi bacili na pripremu torti od mrkve. Vidjeli smo ih puno, neke nam se čije okej, za neke se baš ne bismo mašili, a neke su, jasno nam je već na prvi pogled, itekako vrijedne mjesta na blagdanskom stolu. Takva je i torta od oraha i mrkve s Instagrama Desertici iza kojeg stoje Marija i Ivica Sertić.
Ne samo da su se super dosjetili kako nazvati Instagram profil, nego i rasturaju s desertićima.
Zamolili smo ih recept za ovu malu ljepoticu i dobili ga, a (De)Sertići poručuju da je njih zaista osvojila okusom.
Torta od mrkve i oraha
Sastojci
Biskvit:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
220 g šećera
2 žličice cimeta
300 ml ulja
4 jaja
150 g sjeckanih oraha
500 g naribane mrkve
Krema:
250 g margarina sobne temperature
500 g ABC krem sira
400 g milerama
1 žličica ekstrakta od vanilije
200 g šećera u prahu
1 naranča manja
Priprema
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, dodajte šećer i cimet, sve izmiješajte.
Uključite mikser na lagano pa dodajte ulje i jedno po jedno jaje. Dodajte naribanu mrkvu i sjeckane orahe te kratko sjedinite najmanjom brzinom miksera.
Na okrugli kalup postavite masni papir i ulijte trećinu smjese. Stavite peći u zgrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 45 minuta.
Tako ponovite pečenje još dva puta, dobit ćete tri jednaka biskvita.
Biskvite ostavite da se ohlade.
Margarin sobne temperature izradite sa krem sirom.
Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije, sok od naranče i ribanu koricu od naranče i sve dobro sjedinite.