Sladoled je dobar, ali sladoledna torta bila bi još bolja, zar ne?
Šteta što su sladoledne torte još skuplje od sladoleda, osobito kad se uzme u obzir da ih se tako lako može napraviti u vlastitoj režiji. Ne, ne treba vam aparat za sladoled, sladoled ćete kupiti i po nešam ćete ga receptu kao od šale pretvoriti u sladolednu tortu.
Sve što će vam, osim sladoleda, biti potrebno za ovu tortu su keksi, malo maslaca i čokolada. Postupak je jednako jednostavan kao i popis sastojaka, ovakve slastice uspijevaju i početnicima. Evo, pročitajte pa se uvjerite i svakako isprobajte ovaj recept.
Sladoledna torta
Sastojci:
1500 ml sladoleda od vanilije, karamele ili kave
200 g čokolade za kuhanje
150 g keksa
50 g maslaca
Priprema:
Izvadite sladoled iz zamrzivača.
Sameljite kekse u blenderu. Maslac i 50 g čokolade stavite na laganu vatru i povremeno miješajte dok se ne otopi (ovo je najbolje odraditi kuhanjem na pari, ali ako ne znate kako se to radi nemojte se gnjaviti, samo pazite da je vatra sasvim lagana i miješajte).
Pomiješajte kekse i smjesu maslaca i čokolade pa je utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak dok se sladoled dovoljno ne opusti da ga možete promiješati.
Napola otopljeni sladoled utisnite u kalup, a po vrhu mu rasporedite grubo narezanu čokoladu. Alternativno, u sladoled umiješajte naribanu čokoladu za okus stracciatelle. Kad ste završili s nanošenjem sladoleda i čokolade, stavite tortu u zamrzivač i ostavite je barem 6 sati da se stisne.
Prije nego je izvadite iz kalupa, omotajte kalup krpom namočenom u toplu vodu i ostavite 10-15 minuta. Lako ćete ga odvojiti. Ostavite tortu da odstoji još desetak minuta kako biste je lakše narezali pa je poslužite, po želji uz umak od otopljene čokolade i slatkog vrhnja, ali odlična je i sama.
.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....