Ako ste pojeli većinu slastica koje ste pripremili za Božić i shvatili da vam stižu gosti, evo brzog rješenja: pripremite nostalgične kolačiće koje svi vole, a oko njih nema skoro ništa posla i sve sastojke vjerojatno imate pri ruci.
Rum bombice nitko neće odbiti, a kako bi izgledale još ljepše i primamljivije, jedan dio, po starinsku, uvaljajte u kristal šećer, dio uvaljajte u kakao, poput skupocjenih pralina, dio ih možete uvaljati u sjeckane orahe, kokos, čokoladne mrvice ili nešto slično, a dio možete naboszi na čačkalice pa umočiti u otopljenu čokoladu.
Evo vam još jedna ideja, jer zašto ne bismo malo komplicirali: smjesu prije oblikovanja u bombice možete podijeliti na dva dijela pa jedan ostaviti u izvornom obliku, a u drugi umiješati začine za medenjake.
Rum bombice
Sastojci:
180 g petite beurre keksa
100 g čokolade za kuhanje
80 g oraha
80 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1 čep ruma
1 vanilin šećer
Priprema:
Sameljite kekse i orahe, dodajte im šećer u prahu i vanilin šećer.
Čokoladu otopite s maslacem na laganoj vatri pa ih dodajte smjesi od keksa. Dodajte mlijeko i rum. Promiješajte pa po potrebi dodajte još malo mlijeka, ako je smjesa previše suha. Žličicom vadite malo po malo i oblikujte okruglice pa ih uvaljajte u šećer, kakao ili mljevene orahe i stavite u ukrasne košarice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....