
Princes krafne su s dobrim razlogom jedan od najpopularnijih kolača: jako lijepo spajaju prozračno i hrskavo choux tijesto s tučenim slatkim vrhnjem i gustom, kuhanom kremom okusa vanilije. Međutim, samo će zaljubljenici u izradu slastica uživati u svim fazama procesa izrade ovih kremastih kolačića, jer tih je faza popriličan broj.
Srećom, upravo smo pronašli rješenje: prionces krafne mogu se napraviti i u obliku rolata. Ideju smo pronašli na Instagram profilu iza kojeg stoji Larisa Stajić. Oduševio nas je video postupka pripreme jer sve je puno jednostavnije nego kad se princes krafne rade na klasičan način.
Larisa nam je dopustila da s našim čitateljima podijelimo recept i poručila je da je ova verzija po okusu gotovo jednaka originalu, ali je postupak daleko jednostavniji. Poručila nam je da je u svom receptu izostavila šlag, ali da ga onaj tko želi slobodno može dodati te da se na kremu možgu rasporediti dodaci poput voća, džema...
Princes rolat
Sastojci
Za tijesto:
500 ml vode
150 ml ulja
4-6 žlica šećera
250 g brašna
6 jaja
Za kremu:
400 ml mlijeka
4 žumanjka
80-100 g šećera (po ukusu)
10 g vanilin šećera
80 g gustina/brašna
80 g maslaca (sobne temperature)
Dekoracija:
šećer u prahu
slatko vrhnje
Priprema:
Zakuhajte vodu, šećer i ulje pa ih maknite s vatre i dodajte im brašno. Dobro izmiješajte i ostavite smjesu da se hladi 10 minuta.
Zatim je kratko izmiksajte, da se još malo ohladi pa počnite dodavati jedno po jedno jaje. Kad smjesa postane jednolična, prebacite je na lim obložen papirom za pečenje i poravnajte.
Pecite koru na 200 stupnjeva Celzija pola sata, a ako ranije porumeni, smanjite temperaturu pećnice na 180-190 stupnjeva. Nipošto nemojte otvarati vrata pećnice za vrijeme pečenja, a nakon što ugasite pećnicu, nemojte otvarati vrata još 10 minuta.
Za kremu pomiješajte manji dio mlijeka, žumanjke, vanilin šećer, šećer i gustin/brašno, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Smjesu sa žumanjcima ulijte u vruće mlijeko pa kuhajte uz miješanje dok se krema ne zgusne. Prekrijte je folijom i ostavite da se ohladi, a zatim joj dodajte maslac i izmiksajte.
Kremu premažite preko ohlađene kore i zarolajte rolat te ga pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....