Ledeni vjetar kolač je kojemu se svi vesele- osim onoga tko ga se sprema pripremiti. Osim ako ste čeličnih živaca ili ste postigli duboko stanje zena, ideja o pečenju pepavih kora od bjelanjaka teško da će biti nešto što će vam uljepšati dan. Doduše, trud se itekako isplati pa ćete se na kraju sasvim lijepo utješiti.
No sve to skupa može biti i puno lakše.
Društvene mreže preplavili su recepti za jednostavniju vetrziju ovog koača. Ponegdje se naziva "ledeni vjetar bez pečenja", drugdje "lažni ledeni vjetar", a mogli bismo ga mirne duše zvati i ledeni vjetar s keksom jer u ovom se slučaju umjesto kora od bjelanjaka koriste petit beurre keksi.
Nama se sviđa recept koji smo pronašli kod Antonije Jagodić koju pratimo na Instagramu, a ona ga je rado pristala podijeliti s našim čitateljima.
"Uvjerena sam da smo svi izgubili i vremena i živaca na sušenje i pečenje kora i trošenje milijun jaja za ledeni vjetar. Zaboravite na to i isprobajte ledeni vjetar s korom od petit keksa. Okus je identičan, a uvjerit ćete se kad ga isprobate", poručila je Antonia.
Ledeni vjetar s keksom
Sastojci:
300 g petit keksa
100 g maslaca
100 g jagoda
600 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
5 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
3 kivija
1 veća banana
Priprema:
U malo mlijeka razmutite puding i šećer, a ostatak mlijeka stavite da zakuha pa skuhajte puding.
U ohlađeni puding dodajte maslac.
Izmiksajte vrhnje za šlag, voće narežite
Slaganje: petit keks – krema – banane – šlag; petit keks – krema – kivi – šlag; petit keks – krema – jagode – šlag.
Dobro ohladite i ukrasite po želji.