StoryEditorOCM
Slatkogotov dok kažete keks

Kremasti kolač zbog kojeg ne treba paliti pećnicu: priprema je prava dječja igra, Helena nam je dala odličan recept

Piše T. S. M.
22. srpnja 2024. - 18:34

Ljeti se nikome ne da puno zafrkavati s pripremom kolača, ali mnogi bi se rado mašili za štogod slatko... U takvim situacijama, pravi su spas recepti poput ovog koji slijedi. Dobili smo ga od Helene Pudić koju možete pratiti na Instagramu.

Jako nam se svidio jer ne predviđa pečenje, a predivno je kremast i osvježavajuć. Ono što ga čini još boljim su fini sastojci poput piškota, mascarponea i malina te kokosa koji mu daje ljetni ugođaj.

image
Privatni album

Raffaello-malina s piškotama

Sastojci:

500 g mascarponea
300 g piškota
300 ml vrhnja za šlag
250 g malina ili džema od malina
150 g bijele čokolade
3 žlice kokosa
malo mlijeka za natopiti piškote
još malo kokosa za posipanje

Priprema:

Mascarpone i vrhnje za šlag umutite, dodajte im kokos i otopljenu bijelu čokoladu. Žlicom dodajte  džem od malina i lagano umiješajte (nemojte previše miješati, da se ne oboja cijela smjesa). Ako koristite svježe maline, prije dodavanja u kremu zgnječite ih uz dodatak žlice šećera.

Piškote namočite u mlijeku i poredajte u kalup za kolač. Prekrijte ih kremom pa kremu prekrijte novim slojem piškota namočenih u mlijeku. Redajte dok sve ne potrošite i završite slojem kreme te ohladite u hladnjaku.

Ohlađeni kolač pospite kokosom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:56