Slastice s piškotama, Petit Beurre keksima i čajnim kolutićima i plazma keksom jako su nam drage jer najčešće ne uključuju previše truda ni sastojaka te su relativno brzo gotove. No sve se slastice s keksima za koje ste dosad čuli mogu sakriti iza ove. Ideju smo vidjeli na Instagram profilu bonap.fr, gdje ju je lajkalo preko 10 tisuća ljudi.
A kako i ne bi, čim vidite video oduševit će i vas. Nažalost, recept nismo pronašli, ali zapravo nije ni potreban, jer jedini sastojci pored keksa - u ovom slučaju Leibniz keksi, nalik našim Petit Beurre keksićima, možete ih pronaći u Victe i Konzuma - su čokolada i slatko vrhnje.
Podjednake količine čokolade i slatkog vrhnja treba zagrijati na pari za ganache, a ostatak slatkog vrhnja treba isući u šlag. Kekse samo izvadite iz omota, ali omot nemojte baciti jer će vam poslužiti kao kalup. U kalup najprije stavite ganache, po njemu "na nož" poredajte kekse, a između redova keksa pomoću slastičarske vrećice nanesite šlag. I to je to!