StoryEditorOCM
Slatkodomaće pecivo

Savršene kifliće pronašli smo u Sinju: hrskavi su, nadjev je bogat, a rade se kao od šale. Evo kako, vrlo je jednostavno

Piše T. S. M.
28. studenog 2024. - 08:10

Koliko vam idemo na živce kad napišemo nešto poput "Zaboravite peciva iz pekare, napravite ih sami"? Poprilično, pretpostavljamo, a jasno nam je i zašto. Pripremiti domaće pecivo baš i nije posao gotov dok kažeš keks, a osim poprilične količine vremena zahtijeva i ponešto truda, ali i znanja. Odnosno, barem vi tako nekako vjerujete

No mi ćemo vas začas razuvjeriti i to uz pomoć Helene Šepček, Sinjanke čiji Instagram profila Hela i njena kuživancija zaista trebate početi pratiti, ako ga već ne pratite. Helena nam je, naume, otkrila kako se uz samo par sastojaka i po vrlo jednostavnom receptu može napraviti fino domaće pecivo. Bez pretjeranog truda i s minimumom uloženog vremena.

Dakle, nema dugotrajnog miješanja, dizanja, izrezivanja oblika... A znate li kako je to moguće? Zahvaljujući pravom receptu.

image
Privatni album

Ovo se pecivo ne radi od dizanog, nego od lisnatog tijesta i premda će oni koji za to imaju vremena i volje možda poželjeti napraviti domaće, svima nama ostalima bit će sasvim prihvatljivo i ono kupovno.

Ne morate se bojati ni da ćete se trebati gnjaviti sa zamatanjem kiflića - ovo je zaista puno jednostavnije, a jednako je dobro.

Lisnati kiflići

Sastojci:

2 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
250 g mljevenih oraha
1 Ledo lisnato tijesto

Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte svaki komad u pravokutnik dimenzija otprilike 24 x 48 centimetara. Narežite potom svaki na kvadrate sa stranicama od 7 centimetara te na sredinu svakoga stavite po žličicu nadjeva.

Za nadjev istucite bjelanjke u snijeg, dodajte im šećer, vanilin šećer i veći dio mljevenih oraha.

Nadjevenim kvadratima dijagonalno suprotne krajeve lagano premažite vodom i zatim ih stisnite zajedno da se zalijepe pa pecivo premažite razmućenim žumanjcima i odmah pospite mljevenim orasima.

Kifliće pecite na 180 stupnjeva Celzija, a potom ih pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2024 08:33