Čak i najveći ljubitelji slatkog po ovakvim vrućinama umjesto raskošnih kolača i torti s više vrsta biskvita, kora ili krema radije biraju laganije i osvježavajuće deserte. Upravo zato ljeti nikada nećete pogriješiti ako svojim najmilijima poslužite sladoled.
Prema različitim receptima priprema domaćeg sladoleda može zahtijevati aparaturu koju većina nas nema u svojoj kuhinji, stoga smo za vas pronašli recept za koji će vam biti dovoljan električni mikser. Trebat će vam svega nekoliko sastojaka, a ako isključimo hlađenje u zamrzivaču, cijeli posao gotov je za svega desetak minuta.
Domaći čokoladni sladoled
Sastojci:
500 ml vrhnja za šlag
300 g kondenziranog mlijeka
30 g nezaslađenog kakaa
2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Prije nego što počnete pripremati domaći sladoled, svakako ohladite vrhnje za šlag. Sve sastojke s popisa stavite u veću zdjelu i miješajte električnim mikserom sve dok ne dobijete gustu teksturu kreme. Ako niste ljubitelji čokoladnog sladoleda, s popisa sastojaka jednostavno izbacite kakao. Pripremite posudu za zamrzavanje u koju ćete staviti dobivenu smjesu i ostavite je u zamrzivaču na nekoliko sati. Da se sladoled potpuno ohladi i zgusne, morat ćete se strpjeti najmanje pet sati. Ako želite, u čokoladnu kremu možete dodati i komadiće čokolade ili zdrobljene kekse, koji će dodatno obogatiti okus hladnog deserta.