Treba li vam recept za slasticu za čas gotovu, a jako ukusnu, čokoladnu i kremastu, ne tražite dalje. Nudimo vam recept za mousse od čokolade koji je gotov za pet minuta. Bit će vam potrebna samo dva sastojka i gotovo nikakvo znanje i vještina po pitanju pripreme kolača. Dodatni bonus je to što ovu finu kremu možete napraviti bez dodanog šećera, čak i bez šećera uopće ako nabavite čokoladu bez šećera.
Samo je po sebi jasno da je jedan od sastojaka čokolada, a ako ste mislili da je drugi sastojak slatko vrhnje ili bjelanjak, u krivu ste - trebat će vam ricotta, talijanski kremasti sir nježnog okusa.
Ako nam ne vjerujete da ova kombinacija koju smo pronašli na profilu Giulije Ardizzone gdje je skupila skoro 50 tisuća lajkova, daje lijepi, kremasti i bogati mousse, samo pogledajte video koji slijedi iza recepta.
Čokoladni mousse s ricottom
Sastojci:
250 g ricotta sira
100 g čokolade
Priprema:
Čokoladu izlomite na komadiće i rastopite (u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 20-30 sekundi, miješajući dok ne postane glatka, ili na pari - stavite je u staklenu posudu koju ćete postaviti iznad posude s uzavrelom vodom i kuhajte 3-4 minute dok se čokolada ne otopi).
U blender dodajte ricottu i otopljenu čokoladu pa blendajte dok ne postane glatko. Prebacite u zdjelice, po želji okristite slastičarsku vrećicu.
Poslužite odmah ili pospremite na poola sata u hladnjak ako želite još čvršću teksturu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....