StoryEditorOCM
SlatkoKREMASTO I PRHKO

Bakina torta na novi način: prhko tijesto i bogata krema, a tek šećer na kraju... Ovo je slastica koju će svi obožavati

Piše T. S. M.
31. srpnja 2024. - 08:10

Postoji jedna jako lijepa slastica s prhkim tijestom i bogatom kremom na bazi sira, nešto što bismo mogli nazvati malo raskošnijom vrstom pite od sira. Nosi naziv bakina torta, odnosno u izvorniku torta della nonna. Već smo vam nudili recept za tu lijepu, starinsku tortu, a sada smo naišli na novu verziju. Ova se zove torta bake Cristine, jer jedna ju je baka, Cristina Rossi se zove, osmislila za svoju unučicu, a receptom se pohvalila na svom Instagramu.

Njena verzija tradicionalne slastice nama je još više po guštu, a nadamo se da će se i vama svidjeti. Od izvornika se razlikuje ponajviše po tome što se ne prekriva drugim slojem tijesta, poput pite, pa više podsjeća na tortu od sira u njujorškom stilu. Veseli nas i dodatak bobičastog voća za svježiji, ljetni dojam.

image
Shutterstock

Torta bake Cristine

Sastojci:

Za koru:

200 g brašna  tip "00".
80 g šećera
80 g maslaca
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
naribana limunova korica
prstohvat soli

Za nadjev:

250 g ricotte 
80 g šećera
25 g škroba
2 jaja
1 vanilin šećer
naribana limunova korica
prstohvat soli

Ukras:

šaka bobičastog voća

Priprema:

Za nadjev u zdjeli pomiješajte ricottu, šećer, jaja, limunovu koricu, škrob i vanilin šećer; dobro promiješajte sastojke i ostavite da odstoji.

U međuvremenu pripremite prhko tijesto - brzo zamiješajte sve sastojke. Razvaljajte tijesto između dva lista papira za pečenje, tijestom obložite kalup za tortu promjera 20 cm, pazeći da tijesto prekrije i stranice kalupa, pa na tijesto ulijte nadjev.

Pecite tortu na 180° do 200° Celzija oko 25 minuta, a ohlađenu ukrasite malinama ili drugim bobičastim voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 22:44