StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Za najbolju kajganu trebat će vam - pećnica. Uživat ćete u jajima s puno feta sira, pogledajte kako se lako pripremaju

Piše T. S. M.
26. listopada 2024. - 08:15

Nekima kao od šale polazi za rukom pripremiti komplicirana jela dostojna finala Masterchefa, dok drugi muku muče sa sasvim običnim receptima. Spadate li u ovu drugu kategoriju, za vas je čak i pečenje jaja zadatak s vrlo neizvjesnim ishodom. No, srećom po vas, tu smo mi pa ćemo vas naučiti kako se pripremaju jaja na kojima bi vam pozavidjeli i oni s puno više znanja i spretnosti. Tajna je u tome da ćete se poslužiti pećnicom...

Vrlo ukusan i dojmljiv omlet lako ćete pripremiti ako jaja ispečete u pećnici, a za osobito dobar okus i finu teksturu jela pobrinut će se feta sir.

Vjerujte, ovo nije nekakva glupost s društvenih mreža, premda smo ideju upravo tamo pronašli. Ovaj je video pogledan skoro 250 tisuća puta. Okej, priznajemo, možda su ga neki nespretnjakovići pogledali i 50 puta kako bi sve shvatili, no većina komentara je pozitivna pa se ne biste smjeli razočarati.

Evo vam recept pa se uvjerite koliko je dobar, mi bismo na vašem mjestu možda samo zamijenili metvicu peršinom, a u nastavku ćete pronaći video.

Omlet iz pećnice

Sastojci:

250 g feta sira
2 žlice maslinovog ulja
12 jaja
listići metvice za ukras
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija, a posudu za pečenje premažite uljem.

U sredinu opsude stavite blok feta sira pa oko njega razbijte jaja. Pokapajte maslinovo ulje na fetu i jaja te ih pospite paprom, a jaja posolite. 

Pecite 18-22 minute, dok se sir ne rastopi, a bjelanjci djelomično ne stvrdnu.

Vilicom izmiješajte jaja i sir, ne brinite ako je dio bjelanjaka još uvijek tekući, jer će se nastaviti peći od topline posude za pečenje.

Poslužite kajganu na tanjuru ili je ubacite u pita kruh i ukrasite listićima metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2024 08:17