StoryEditorOCM
Slanojuva od poma

Za najbolju juhu od rajčica koju ste probali najprije morate napraviti jednu stvar. Zvučit će vam čudno, ali isplati se

Piše Spiza SD
3. listopada 2023. - 08:05

Juha od rajčica jedno je od onih jela čiji okus pamtimo iz djetinjstva - nekoć davno bila je neizostavna na jelovniku, kako kod kuće, tako i u vrtićima. Nikakvo čudo, jer ju je jako jednostavno napraviti. Noi želite li zaista dobru juhu od poma, malo ćete promijeniti standardni recept. 

Za početak, najprije ćete upaliti pećnicu. Nemojte se čuditi, ima smisla. Ako pome i ostale sastojke najprije ispečete pa im tek zatim dodate tekućinu te sve to štapnim mikesrom usitnite u gustu juhu, dobit ćete puno koncentriraniji okus. Dodatni bonus: nećete se gnjaviti s miješanjem.

U priloženom videu vidjet ćete kako je jednostavno, no najprije slijedi recept...

Juha od pečenih rajčica

Sastojci:

15 zrelih rajčica
 2 crvene paprike narezane na ploške
 1 glavica crvenog luka, narezana na ploške
 1 cijela glavica češnjaka
120 ml gustog vrhnja
120 ml pileće juhe
45 g parmezana
 1 žlica maslinovog ulja
malo chili papričice
malo origana
svježeg timijana prema ukusu
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200ºC.. U vatrostalnoj posudi ili pekaču s poklopcem pomiješajte rajčice, crvenu papriku, crveni luk, češnjak i maslinovo ulje. Pecite u zagrijanoj pećnici 1 sat.

Nakon pečenja, ocijedite režnjeve češnjaka iz glavice i dodajte ih pečenom povrću zajedno s gustim vrhnjem, pilećom juhom i parmezanom.

Začinite solju, paprom, čilijem, origanom i svježim timijanom.

Izblendajte dok nije glatko. Dodajte još parmezana, vrhnja, soli, papra i svježeg timijana po ukusu i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 22:23