StoryEditorOCM
Slanorecept za pet

Uštipci od tikvica, brzo gotovi i jako ukusni: prozračni su i hrskavi, a neće upiti puno ulja, evo u čemu je tajna

Piše T. S. M.
8. srpnja 2024. - 07:05

Ljeto je mnogima u znaku tikvica, sigurni smo da je još više onih kojima se ljeti baš i ne da puno kuhati pa se radije odlučuju za brzinska, jednostavna jela oko kojih nema previše posla. Zato smo uvjereni da će se recept za uštipke od tikvica svidjeti svima. Pronašli smo ga na jako dobrom i informativnom Instagram profilu iza kojeg stoji mama dvaju dječaka.

Dopustila nam je da s vama podijelimo njen recept i savjetovala nam da su još bolji ako im se doda usitnjeni režanj češnjaka te poručila kako su su jako dobri i ne upijaju puno ulja, a njenoj su obitelji najdraži uz domaći pesto.

Ono što ih čini tako prozračnima i hrskavima je kombinacija jogurta i praška za pecivo koja tijesto čini mjehuričastim. Nakon recepta slijedi video pa ćete se uvjeriti kako se lako rade i kako dobro izgledaju.

Uštipci od tikvica i jogurta

Sastojci:

380-400 g brašna
380-400 g tikvica
250 ml jogurta 
1 žličica soli
1 jaje
1 prašak za pecivo

Priprema:

Naribajte tikvice i ostavite ih da puste vodu, ocijedite ih i pomiješajte s ostalim sastojcima. Pržite uštipke na vrućem ulju i vadite ih na kuhinjski papir da se ocijede. Možete ih peći u pećnici, na limu obloženom papirom za pečenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 10:39