StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Umjesto paprika punimo tikvice! Po ovom su receptu jako dobre, sočne i pune okusa, a nadjev je pravo malo iznenađenje

Piše T. S. M.
11. lipnja 2024. - 08:10

Svi pričaju o punjenim paprikama, vesele se otvaranju sezone, a nama se po glavi mota jedno drugo jelo. Punjene tikvice. Ali ne bilo kakve.

Ove se tikvice ne kuhaju nego se peku, a punjene su osobitom vrstom nadjeva, koji im daje jako lijep okus i sočnost - riječ je o nadjevu od mortadele i starog kruha. Zvuči neobično, ali je odlično.

Kušajte ovaj stari talijanski recept, mogao bi vam postati omiljeni.

Tikvice punjene kruhom i mortadelom

4 tikvice
100 g kruha 
100 g mortadele
200 g mlijeka
2 žlice pecorina
1 jaje
1 režanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
krušne mrvice za posipanje
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Grubo usitnite kruh pa ga stavite u zdjelu i prelijte mlakim mlijekom. Ostavite da se kruh namače oko pola sata.

Tikvice prerežite po dužini na pola pa ih izdubite žlicom, a pulpu pirjajte nekoliko minuta na žlici ulja i uz dodatak soli.

Kruh ocijedite, dodajte mu protisnuti režanj češnjaka, jaje, pecorino sir, nasjeckani peršin, mortadelu i ispirjanu pulpu pa sve dobro izmiješajte.

Tikvice stavite u lim za pečenje, pospite ih solju i napunite te ih pospite krušnim mrvicama i prelijte s malo ulja.

Pecite tikvice 35-40 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 08:12