StoryEditorOCM
Slanona mesarov način

Stari francuski recept za pripremu svinjetine koji će vas oduševiti: vrlo je jednostavan, a meso će biti meko i sočno

Piše Spiza SD
11. rujna 2023. - 08:10

O francuskoj kuhinji postoji predrasuda da je komplicirana i puna skupocjenih sastojaka koje je teško pribaviti.Neka jela zaista i odgovaraju navedenom opisu, no jednako tako postoji puno jela iz francuske pučke gastronomije koja su tome sušta suprotnost: jednostavna su, pripremaju se bez kompliciranja, ali znalački su osmišljena tako da istaknu ono najbolje u namirnici koja im je u fokusu.

Takav je slučaj i s receptom za priremu svinjetine na mesarev način. Izvorno se koristi meso s pozicije koju Francuzi nazivaju eschine, a što je to točno malo nam je teško dešifrirati ne samo zbog problema s prijevodom nego i zbog činjenice da se u različitim zemljama pozivije mesa određuju na drugačije načine.

Najprije smo pomislili kako je riječ o kareu, pa o lungiću, pa o lopatici, n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 14:17