StoryEditorOCM
SlanoPRAVO VRIME

Sada je najbolje vrijeme za ‘lov‘ na puževe. Donosimo vam i jedan odličan domaći recept iz Imotske krajine. U slast!

Piše braco ćosić
23. svibnja 2023. - 21:52

Spuž - puž.

E da, vrhunska delicija. Vrhunska. Iako, ima i onih koji na neviđeno, a da nisu ni probali, kažu kako ne vole jesti tu zdravu, kripnu spizu. Ali dobro, svakako je kasno proljeće idealno vrijeme da se, kako kažu u Imotskoj krajini, ode u spuže.

A njih je najbolje pokupiti poslije kiše kada su gladni. A puževi s dalmatinskog kamenjara u čijem okružju raste na desetke trava s kojima se puž hrani, prava su riznica zdravlja, puni proteina, bjelančevina i vitamina.

Kako ih pripremiti. Kao u onoj pjesmi o Nadalini može se to na mali milijun načina spravljat. Na gradele, na toć, na praljak, na imotski način, kao ražnjiće, u šalši od pamidora. Praktički svaki dio Imotske krajine ima neki svoj način spravljanja spuža.

Samo u kultnoj imotskoj kuharici "Imotski na ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 01:57