StoryEditorOCM
Slanobiramo najbolji recept

Quiche sa šparogama i porilukom: Irena oduševljava ukućane prhkom pitom bogatog nadjeva, evo što koristi za najbolji okus

Piše T. S. M.
21. ožujka 2025. - 09:16

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Irena Ivanović. U utrku za vrijednim nagradama Irena se upustila receptom za quiche sa šparogama. 

image
Privatni album

"Čim dođe proljeće i toplije vrijeme, svaki slobodan trenutak koristim za šetnju i branje šparoga. Ovu zdravu namirnicu pripremam na više načina - lešo s jajima, dodajem ju u omlete, koristim kao dodatak pizzi… Moji ukućani ipak najviše vole quiche sa šparogama i porilukom. To je jako fina slana pita, jednako ukusna topla i hladna", otkrila nam je Irena.

image
Privatni album

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

image
Privatni album

Quiche sa šparogama i porilukom

Sastojci:

Tijesto:

200 g brašna
120 g hladnog maslaca
1 jaje
malo soli

Nadjev:

1 poriluk
1 rukohvat šparoga
200 grama kiselog vrhnja
2 jaja
vrećica parmezana
2 fete pršuta
50 g feta sira
malo soli i papra

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto pa ga omotajte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak dok spremate nadjev.

Narežite poriluk na kolutiće pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja. Otkinite drvenasti dio stabljike šparogama pa ih dodajte na poriluk i kratko pecite. Kada je gotovo, začinite solju i paprom.

Razvucite tijesto u oblik kruga.

Stavite u zdjelicu kiselo vrhnje, jaja, malo soli, papra, pršut narezan na kockice i feta sir. Sve dobro izmiješajte. Razvaljajte tijesto pa ga prebacite u kalup. Stavite poriluk i šparoge na tijesto, a zatim prelijte smjesom od vrhnja, jaja, parmezana, pršuta i feta sira. Pecite oko 35 minuta na 180°

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
06. travanj 2025 01:13