
Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Irena Ivanović. U utrku za vrijednim nagradama Irena se upustila receptom za quiche sa šparogama.
"Čim dođe proljeće i toplije vrijeme, svaki slobodan trenutak koristim za šetnju i branje šparoga. Ovu zdravu namirnicu pripremam na više načina - lešo s jajima, dodajem ju u omlete, koristim kao dodatak pizzi… Moji ukućani ipak najviše vole quiche sa šparogama i porilukom. To je jako fina slana pita, jednako ukusna topla i hladna", otkrila nam je Irena.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Quiche sa šparogama i porilukom
Sastojci:
Tijesto:
200 g brašna
120 g hladnog maslaca
1 jaje
malo soli
Nadjev:
1 poriluk
1 rukohvat šparoga
200 grama kiselog vrhnja
2 jaja
vrećica parmezana
2 fete pršuta
50 g feta sira
malo soli i papra
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto pa ga omotajte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak dok spremate nadjev.
Narežite poriluk na kolutiće pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja. Otkinite drvenasti dio stabljike šparogama pa ih dodajte na poriluk i kratko pecite. Kada je gotovo, začinite solju i paprom.
Razvucite tijesto u oblik kruga.
Stavite u zdjelicu kiselo vrhnje, jaja, malo soli, papra, pršut narezan na kockice i feta sir. Sve dobro izmiješajte. Razvaljajte tijesto pa ga prebacite u kalup. Stavite poriluk i šparoge na tijesto, a zatim prelijte smjesom od vrhnja, jaja, parmezana, pršuta i feta sira. Pecite oko 35 minuta na 180°
Komentari (0)
Komentiraj