Uspješni chef David Skoko otkrio je u svojoj emisiji "Motor, loza, kuhača" nekoliko zgodnih recepata za pripremu jela koja svi u Dalmaciji volimo. U prvoj epizodi posjetio je Pelješac i pokazao kako se pripremaju ribe i plodovi mora.
Bilo je tu i malo neobičnih stvari, poput ježinaca sa salikornijom, što prepuštamo onima nešto malo više avanturistički nastrojenima po pitanju spize, no Skokini recepti za dagnje na buzaru i odrezak od tune nam zvuče jako dobro pa vam ih prenosimo. Ostale recepte potražite na HRT-ovoj stranici.
Dagnje na buzaru
Sastojci (za 5 osoba)
2 kg dagnji
1 l vina
2 limuna
1 glavica češnjaka
1 stručak peršina
100 g krušnih mrvica
rustikalni kruh
Priprema:
Dagnje očistimo četkom ili nožem i dobro isperemo hladnom vodom. Nasjeckamo češnjak i peršin i popržimo ih ...