Znate li po čemu se gužvara razlikuje od bureka i drugih slanih pita? Ova se delikatesa priprema na poseban način, tako da se svaka kora umače u smjesu od vrhnja, svježeg sira, jaja i mlijeka, potom se zgužva i složi u posudu u kojoj će se gužvara peći, prelivena ostatkom smjese s vrhnjem i sirom. Rezultat je božanstveno sočan i hrskav.
Zaintrigirani? Evo vam recept!
Gužvara sa špinatom
Sastojci:
500 g kora za savijače
500 g svježeg sira
300 g špinata
200 ml vrhnja
300 ml mlijeka
100 ml ulja
50 g maslaca
3 žlice kukuruzne krupice
3 jaja
1 žličica soli
Priprema:
Kratko prokuhajte špinat u pospljenoj vodi, dobro ga ocijedite i nasjeckajte.
Pomiješajte mlijeko, vrhnje, sir, jaja, krupicu, sol i pola količine ulja. Dodajte im usitnjeni špinat pa promiješajte.
Rastopite maslac i pomi...