StoryEditorOCM
Slanotko se ne bi mašio?

Pahuljaste pogačice punjene pršutom, sirom i sličnim gulozarijama: pripremaju se lako i brzo, bez kvasca i puno posla

Piše Spiza SD
25. srpnja 2023. - 20:34

Malo se kome da kuhati i peći po ljetnim vrućinama, a svi bi se rado "mašili" za dobar zalogaj, barem oni kojima vrućina nije ubila apetit. A i takvi će pasti u iskušenje kad ugledaju nešto poput ovog na gornjoj fotografiji - pogledajte samo to mekano, pahuljasto tijesto i fini, delikatesni nadjev...  

Riječ je o jelu koje se naziva piadina, izvorno je jedno od jela siromaške trpeze talijanske regije Eemilia-Romagna, a danas omiljeni streetfood u cijeloj zemlji, drugi po popularnosti iza pizze! 

Pioadine ćete lako napraviti i sami, nije teško, a kao nadjev dolaze u obzir pršut, parmska šunka, buratta, rikola, mekani sir taleggio i različiti namazi poput pesta. 

Piadine

Sastojci:

1 kg brašna
200 g svinjske masti ili 190 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
5 g sode bikar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:34