Jeste li za burek? A za ćig burek? Ne znate što je to uopće? E, pa puno propuštate. Ćig burek ili Çiğ Börek turski je specijalitet punjen pikantnim mesnim nadjevom, a za razliku od klasičnog bureka priprema se u tavi. Pravi je užitak zagristi ga i vrlo je omiljen, a evo kako se priprema...
Ćig burek
Sastojci:
300 g brašna
200 g mljevene junetine
200 ml vode
1 žlica bijelog vinskog octa
170 ml vode
1 žličica soli
½ žličice papra
ulje za prženje
Priprema:
Pomiješajte pola žličice soli, ocat i 170 ml vode u velikoj zdjeli. Prosijte brašno i postupno ga dodajte u zdjelu dok ne dobijete mekano tijesto. Prebacite tijesto na radnu ploču i mijesite dok ne postane glatko i elastično, pet do deset minuta. Tijesto vratite u zdjelu, pokrijte ga i ostavite da odstoji 15 minuta dok pripremat...