Trebate li ideju za brzo gotov i jednostavan ručak s ribom u glavnoj ulozi, predlažemo vam ribu s krumpirima iz pećnice - i to ne bilo koju ribu nego škarpinu, jer je po ovom receptu osobito dobra. Vjerujemo da ćete je pripremati još puno puta, jer tako je na ovaj način meso ostaje čvrsto i sočno, a od gušta koji pusti pri pečenju lijepe se prsti!
Iz recepta nipošto nemojte izostaviti vino, jer ovom jelu daje još bolji okus, a ako u zadnji tren shvatite da ga nemate pri ruci, poslužite se razblaženim octom ili s malo limunovog soka.
Škarpina pečena s krumpirima
Sastojci:
oko kilogram škrpine
4 srednje velika krumpira
100 ml bijelog vina
1 režanj češnjaka
malo peršina
3 žlice maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Ribu očistite, isperite i osušite pa je potapkajte kuhinjskim...