StoryEditorOCM
Slanorekordna brzina

Omlet svilenkast i mekan poput oblaka: evo kako ga priprema slavni kuhar, vrlo je lako i brzo. Topit će vam se u ustima

Piše T. S. M.
7. lipnja 2024. - 07:05

Omlet je izvrstan izbor za doručak: brzo je gotov i pun je proteina koji jamče dugotrajnu sitost. No neki imaju problema s pripremom ovog jednostavnog jela. Nikad im ne ispadne kako treba. 

Za sve takve, prenosimo savjete koje je svojim pratiteljima putem Facebooka uputio Jamie Oliver, pravi majstor pojednostavljivanja kompliciranih recepata. Ni ovog nas puta nije razočarao - nema nepotrebnog kompliciranja, sve je, kako on to voli reći "easy-peasy".

Dakle, ako vam je cilj savršeno pečen, svilenkast omlet, prvi korak je zagrijavanje tave.

Dok se tava grije, razbijte jaja i sadržaj prebacite u zdhelu. Lagano ih pomiješajte vilicom te im dodajte malo soli. Sa strane naribajte komad cheddar sira i odrežite malo tanju fetu kruha (ili uzmite tost) pa ga ubacite u toster.

U tom trenu tava bi trebala biti dovoljno vruća za staviti u nju malo ulja, a u idućem trenu u tavu idu i jaja.

Jamie kaže da bi prženje trebalo potrajati samo nekoliko sekundi, a čim se omlet malo zapeče s donje strane, dok mu je gornja strana još sirova i tekuća, po površini mu treba rasporediti naribani cheddar. Sve što vam je preostalo za napraviti je preklopiti omlet u oblik polumjeseca i s tave ga prebaciti na tostirani komad kruha.

Sve skupa je gotovo za minutu i pol, s tim da se omlet peče tek 45 sekundi.

Ako je to po vašem mišljenju (kao što su se izrazili neki komentatori) malo prekratka termička obrada ove delikatne namirnice - pecite malo dulje. No u tom slučaju nemojte žugati da je omlet žilav, gumast i suh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 06:43