Razmišljate li o specijalitetima koje biste mogli pripremiti tijekom blagdana, uzmite u obzir ovaj vrlo efektan, a jako kremasdt i ukusan tart s jajima, vrhnjem i graškom. Da bude zanimljivije, u nadjevu je i prepržena slanina, no možete se poigrati i lososom, šunkom i sličnim delikatesama. Za što god da se odlučite, vjerujemo da ćete uživati.
Proljetni tart s jajima i graškom
Sastojci:
250 ml milerama
175 g glatkog brašna
150 g slanine
150 g graška
100 g maslaca
6 jaja plus 2 žumanjak
35 g parmezana
4 žlice hladne vode
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica Dijon senfa
malo soli
Priprema:
Okrugli kalup promjera 20 centimetara namažite maslacem ili uljem.
U blenderu ili ručno pomiješajte brašno i maslac narezan na kockice, 1 žumanjak i 4 žlice hladne vode. Tijesto utisnite u kalup pa...