Ima li išta medenije od - medenjaka? Teško.
Medenjaci su ono što u Americi zovu "gingerbread cookies", kod nas se donekle udomaćio izraz "đumbirko", no s obzirom da svaki kolačić (radije ću tako reći, nego "keksić" jer nije prhak nego mekan) sadrži med, "medenjak" je sasvim okej naziv.
Za medenjake koje će vaša djeca (a i odrasli u familiji) obožavati treba vam tek malo vremena "aktivnog rada". Najviše vremena otpada na takozvano odmaranje tijesta u frižideru, ostalo je sve "piece od cake". Pa, krenimo u medenu avanturu!
izmiješajte mikserom ili špatulom energično jedno jaje (može i dva manja) sa nekoliko žlica smeđeg šećera. Potom umiješajte punu malu kavenu šalicu meda, dodajte toj gustoj smjesi i skoro cijelo pakiranje otopljenog maslaca, te koju kap vanilije iz bočice, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....