StoryEditorOCM
Slanođumbirko

Naša novinarka upustila se u slatku avanturu izrade medenjaka i zaključila: Ma to je ‘piece of cake!‘

Piše Lenka Gospodnetić
23. prosinca 2023. - 18:31

Ima li išta medenije od - medenjaka? Teško.

Medenjaci su ono što u Americi zovu "gingerbread cookies", kod nas se donekle udomaćio izraz "đumbirko", no s obzirom da svaki kolačić (radije ću tako reći, nego "keksić" jer nije prhak nego mekan) sadrži med, "medenjak" je sasvim okej naziv.

Za medenjake koje će vaša djeca (a i odrasli u familiji) obožavati treba vam tek malo vremena "aktivnog rada". Najviše vremena otpada na takozvano odmaranje tijesta u frižideru, ostalo je sve "piece od cake". Pa, krenimo u medenu avanturu!

izmiješajte mikserom ili špatulom energično jedno jaje (može i dva manja) sa nekoliko žlica smeđeg šećera. Potom umiješajte punu malu kavenu šalicu meda, dodajte toj gustoj smjesi i skoro cijelo pakiranje otopljenog maslaca, te koju kap vanilije iz bočice, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 15:18