StoryEditorOCM
Slanosavršenstvo

Najbrža ljetna pita s tikvicama: Vesna nam je otkrila odličan recept, sve je jako jednostavno, a tako dobro. Pogledajte!

Piše T. S. M.
15. kolovoza 2024. - 15:19

Eh, što bismo dali za jednu dobru, slanu pitu... Samo tko će je sad raditi po ovoj vrućini? Razmišljate li i vi na sličan način, onda se potpuno razumijemo. No srećom, ima onih koji znaju rješenje ovog problema, a jedna od takvih je Vesna Lukić Laćarac koju ptarimo na Instagram profilu na kojem često objavljuje vrlo zgodne recepte i ideje za pripremu hrane.

Jedna od takvih objava daje nam nadu da se jelo za kojim upravo uzdišemo može napraviti bez pretjeranog truda i bez previše utrošenog vremena. Riječ je o piti s tikvicama sa sirom i jogurtom čija je posebnost u tome da se kore režu u trakice, što poprilično olakšava i ubrzava pripremu.

Vesna nam je dopustila da s vama podijelimo ovaj odličan recept, a u nastavku ćete pronaći i video.

Najbrža ljetna pita:

Sastojci:

400 g kora za pitu
400 g grčkog jogurta
100 g feta sira
100 g naribane mozzarelle
30 ml maslinovog ulja
4 jaja
1 manja tikvica
1/2 vrećice praška za pecivo
svježi peršin
sezam za posipanje
sol

Priprema:

Kore nasjeckajte na trake, kao na videu. U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, fetu, mozzarellu, jaja, naribane tikvice, sjeckani svježi peršin, prašak za pecivo, sol i maslinovo ulje. Dodajte nasjeckane kore i sve izlijte u tepsiju i pospite sezamom. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 12:59