Ovaj je kolač toliko ukusan, da ga svatko mora probati. Za razliku od standardne baklave, ova se radi s jogurtom, zbog čega rezultira "vlažnim", sočnim kolačem, zbog kojeg ćete "pomesti svoj tanjur".
Baklava s jogurtom
Sastojci:
tri jogurta
četiri jaja
dva dcl ulja
jedan prašak za pecivo
60 dekagrama mljevenih oraha
pola kilograma kore
pola maslaca
Preljev:
litra vode
70 dkg šećera
jedan vanilin šećer
dva limuna
Priprema:
Dobro izmiješajte jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. U duboku škrovadu poredajte kore, svaku premažite izmiješanim nadjevom, a svaku treću prekrijte mljevenim orasima, i proces ponovite tri puta. Kolač se završava s tri kore, od kojih ne premazujete samo zadnju. Zadnju koru premažite prethodno rastopljenim maslacem.
Izrežite baklavu na rombove ili kock...