Uh, što bi se moglo na brzinu pripremiti, a da je ukusno i zasitno? Puno toga, ali najprije se tih opcija trebamo sjetiti... Problem ćemo vam riješti ovim prijedlogom: što kažete na svinjetinu u pivskom umaku? Meso će biti jako mekano, umak vrlo fin i ukusan, s guštom ćete ga na kraju pomazati s pjata. Ljepota ovog recepta je u pravim sastojcima, ali i u tome što je jelo gotovo za dvadesetak minuta, čak i manje od toga.
Kako bi vam meso bilo vrlo mekano i jako ukusno, odaberite vratinu jer nema šanse da će vam ispasti tvrda i žilava, osobito nakon tretmana u ovom umaku. Kako bi umak bio što ukusniji, meso ćete najprije malo zapeći, a zatim u istoj tavi karamelizirati luk. Što se tiče piva, izbor prepuštamo vama i vašem ukusu.
Svinjetina u pivskom umaku
Sastojci:
250 ml pive
1 žlica pkrobnog brašna
1 žličica ulja
1 žličica senfa
4 svinjska odreska
1 luk
prstohvat šećera
sol, papar
Priprema
Meso lagano istucite i začinite solju i paprom pa ga bacite na zagrijano ulje i kratko ga ispržite s obje strane, samo da uhvati boju. Izvadite meso iz tave, a na istu masnoću dodajte lisnato narezan luk pa ga pirjajte dok ne omekša, zatim dodajte malo soli i prstohvat šećera pa pirjajte još malo dok ne uhvati boju. Dodajte pivo i vratite meso u tavu pa poklopite i pirjajte dok meso ne omekša.
Meso izvadite na tanjur, a umak procijedite ili usitnite štapnim mikserom. Vratite ga u tavu, dodajte mu senf i škrobno brašno, dobro izmiješajte, pustite da prokuha i maknite s vatre. Provjerite treba li u uak dodati još soli i papra, prelijte meso i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....