Što kažete na jednu brzinsku, a nevjerojatno kremastu tortu od sira? Ako vas treba jop malo nagovarati, dodat ćemo da je torta koja se priprema po receptu koji slijedi bez brašna, bez glutena i bez šećera, priprema se sa samo 4 sastojka, a u tom se procesu, osim kalupa za pečenje, isprljaju samo jedna zdjela i jedna vilica.
Recept koji slijedi je za kalup od 12 centimetara u promjeru, a ako ćete koristiti onaj klasični od dvadesetak, samo sve sastojke pomnožite sa tri.
Evo kako se priprema to kremasto savršenstvo...
Kremasta torta od sira
Sastojci:
250 g ricotte
1 jaje
1 žlica meda (ako baš morate koristiti šećer, ekvivaent je 1 i pol žlica, odnosno oko 25g)
1 velika žlica škrobnog brašna (otprilike 15 g)
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke viicom i stavite ih u papirom...