StoryEditorOCM
Slanolako i brzo

Kremasta tjestenina s tikvicama gotova za manje od 15 minuta: uspjet će i neznalicama u kuhinji, a poseban okus daje ovo

Piše T. S. M.
26. srpnja 2024. - 08:10

Što bi se brzo i ukusno moglo pripremiti za ručak? Mi imamo odgovor. Tjesteninu s tikvicama i pancetomm. Što kažete na to? Jako je kremasta, a lako se priprema - toliko lako da će to poći za rukom čak i potpunim početnicima.

Imate li skuhane tjestenine, sve će biti još brže gotovo, a čak i ako nemate, u ovoj kremastoj i ukusnoj tjestenini možete uživati za 10-15 minuta. Ako vam slatko vrhnje nije pri ruci, poslužit će vam i krem sir, samo pripazite na dodavanje tekućine jer se ovaj kremasti umak puno brže zgusne ako vrhnje zamjenite sirnim namazom.

Kremasta tjestenina s tikvicama i pancetom

Sastojci

100 g slanine
100 ml slatkog vrhnja
2 velike tikvice
skuhana tjestenina
sol, papar

Priprema

Tikvice narežite na kolutiće, a slaninu narežite na kockice pa je prepržite u dubokoj, širokoj tavi. Tikvice možete dodati slanini uz malo vode od kuhanja tjestenine pa ih pirjati ili ih možete skuhati odvojeno.

Kako god da ste odlučili postupiti, kad tikvice omekšaju usitnite ih štapnim mikserom ili u blenderu pa ih prebacite u tavu i dodajte im vrhnje i ocijeđenu tjesteninu.

Dobro promiješajte, maknite s vatre i poslužite, a jelo je još bolje kad mu se doda i ribani parmezan.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. rujan 2024 22:14